GRAND SLAMTENIS

ZAMJENA TEZA Rud iznenadio izjavom o Čiliću

Norvežanin Kasper Rud je plasmanom u polufinale ostvario najveći uspjeh na Rolan Garosu u karijeri.

Rud je prvi put prošao dalje od trećeg kola, a sada je stigao na korak od borbe za titulu na čuvenoj pariskoj šljaci.

– Ovo su mečevi o kojima sanjate da igrate i nadamo se, naravno, čak i finale, ako je to moguće – rekao je Rud neposredno nakon što je savladao Danca Holgera Runea u četiri seta.

U polufinalu čeka ga 33-godišnji Marin Čilić, trenutno 23. igrač svijeta, svojevremeno treći i bivši šampion US Opena.

– Moram biti stvarno koncentriran i donijeti svoju najbolju igru ​​u polufinalu jer je Marin igrao sjajno cijele nedjelje i biće to još jedan težak meč. Naravno da imam šansu za finale i došao sam na korak do velikog ostvarenja. Ali, slične šanse ima i Marin Čilić koji će biti novi izuzetno težak suparnik – rekao je Norvežanin.

Čilić i Rud su do sada igrali dva puta, a oba puta je slavio 23-godišnji Norvežanin – prošle godine u Torontu, a godinu ranije u Rimu.

– Igrao sam protiv mladog igrača i na meni je bio pritisak da pobijedim. Protiv Čilića nemam šta da izgubim, sav je pritisak na njemu – pomalo je iznenadio izjavom Rud, s obzirom da je pored boljeg međusobnog skora i bolje rangiran na ATP listi.

Norvežanin je kasnije pred novinarima pokazao da i u trenucima velike sreće ne gleda samo na sebe.

– Veliki dan za norveški tenis, jer imamo i igračicu Ulrike Eikeri koja je stigla u finale mješovitih parova. Ona je čak korak dalje od mene. Ona će igrati za svoju vjerovatno najveću titulu u životu pa joj želim sreću.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Back to top button