BIHKOŠARKA

Šampion Nikšićko pivo 3X3 lige Republike Srpske putuje u Beč

Četvrto prvenstvo Republike Srpske u basketu 3×3 počinje ovog vikenda i biće igrano u 21. lokalnoj zajednici, najavili su danas predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević i predsjednik 3×3 saveza Republike Srpske Ljubiša Šikarac.

Šikarac je naveo da je Savez, na čijem je čelu, jedina organizacija u Republici Srpskoj i BiH, koja se bavi organizacijom i promocijom ove vrste basketa.

On je rekao da će nakon 21. turnira biti poznat šampion ligaškog dijela prvenstva, a to će biti ekipa koja skupi najviše bodova, te će nastupiti na finalnom prvenstvu Austrije u Beču, 20. i 21. avgusta.

– Taj turnir ima status Čelendžera i sve ekipe koje budu na njemu boriće se za prolazak u dalje takmičenje – FIBA 3×3 World Tour. Nakon toga imaćemo i finalni turnir Prvenstva Republike Srpske, gdje ćemo dobiti šampiona Srpske u basketu, izjavio je Šikarac.

Šikarac je napomenuo da je u toku procedura obezbjeđivanja da i šampion Republike Srpske nastavi svoje takmičenje na nekom od Čelendžera i Masters turnira.

– Hvala i kabinetu predsjednika Republike i Ministarstvu porodice, omladine i sporta, koji su nas pratili svih ovih godina i pomogli da napravimo ozbiljnu priču, rekao je Šikarac.

On je napomenuo da je cilj da se ova liga proširi na sve gradove.

– Osim ove lige Republike Srpske, kod nas postoje i dva satelit turnira – na Palama i u Prnjavoru. I njihovi pobjednici se, takođe, plasiraju na Čelendžer turnire, naveo je Šikarac.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević istakao je da su ponosni na Prvenstvo 3×3, koje je najorganizovanije na teritoriji BiH.

– Savez je od ove godine odlučio da se još aktivnije uključi u podršku organizacije ovog takmičenja, tako da ćemo omogućiti da pobjednik Lige ide na Čelendžer u Austriju, što je novina, rekao je Đurđević.

Đurđević je napomenuo da se radi i na unapređenju ovog takmičenja, uspostavlja i materijalna i disciplinska odgovornost.

– Basket 3×3 je u velikoj ekspanziji, odnedavno i olimpijski sport, te zato težimo unapređenju stepena organizacije, istakao je Đurđević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button