TENISWTA

Jelena Dokić: Htjela sam da se ubijem, tuga i bol ne nestaju

Nekadašnja četvrta teniserka svijeta Jelena Dokić objavila je da je htjela da izvrši samoubistvo 28. aprila ove godine.

– 28. 4. 2022. Umalo nisam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život. Nikada neću zaboraviti dan. Sve je mutno. Sve je mračno. Bez tona, bez slike, ništa nema smisla… Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol – započela je Jelena na svom instagram profilu i dodala:

– Konstantna osjećanja tuge i bola jednostavno ne nestaju, i moj život je razbijen. Krivim sebe, mislim da nisam vrijedna ljubavi i plašim se. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram da budem zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osjećam kao da nisam zahvalna jer ne smijem da budem jer želim da sve to okončam. Taj začarani krug je u mojoj glavi. Posljedica: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam željela da bol i patnja prestanu.

Dokićeva piše da se izvukla iz ponora, ali da i dalje nije svjesna kako je u tome uspjela.

– Stručna pomoć mi je spasla život. Ovo nije lako napisati, ali uvijek sam bila otvorena, iskrena i ranjiva prema svima vama, i duboko vjerujem u moć dijeljenja naših priča da nam pomognu da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima. Samo znajte da niste sami. Neću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak naprijed pa nazad, ali borim se i vjerujem da mogu da prođem kroz ovo.

Za kraj, Dokićeva je poručila:

– Vjerujem u sljedeće: u redu je da osjećam ono što osjećam. U redu je biti tužan, samo nastavite da se borite i vratite se. To je ono što pokušavam da uradim i to je ono što me drži. Nemojte se stidjeti onoga što osjećate. U redu je tako se osjećati i iz toga se možete vratiti. Moguće je, samo nastavite da vjerujete. Volim vas sve i evo borbe i preživljavanja da biste živeli i vidjeli još jedan dan. Vratiću se jača nego ikad ranije – zaključila je 39-godišnja Dokićeva.

Nekada četvrta teniserka sveta, bila je polufinalistkinja Vimbldona 2000. godine i osvojila je šest titula u karijeri, a napisala je i knjigu „Nesalomiva“ u kojoj je opisala svoj životni put i to kako ju je otac Damir maltretirao.

Ostaj dobro, Jelena, i samo polako.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: buy dmt vape​
  3. Povratni ping: 다시보기
Back to top button