ATPGRAND SLAMTENIS

“Samo Kirjos može da pobijedi sve igrače na travi pored Novaka”

Nekadašnji australijski teniser Tod Vudbridž uvjeren je da Nik Kirjos može da ostvari značajan rezultat na Vimbldonu, ukoliko izbegne Novaka Đokovića u žrebu.

Kirjos je nedavno sebe proglasio Top 5 igračem na najbržoj podlozi, iako nema rezultate da to i dokaže. Ipak, kao neko ko je u karijeri pobijedio sve članove “velike trojke”, od njega se svašta može očekivati. Najbolje je to na svojoj koži danas osjetio Stefanos Cicipas koji je morao da mu pruži ruku.

– Nik je u treningu, fokusiran je, imao je dobar početak sezone na travi – izjavio je Vudbridž.

Dvadesetsedmogodišnji Kirjos je najbolji rezultat na Vimbldonu ostvario prije osam godina kada se plasirao u četvrtfinale. Titulu ove godine brani Novak Đoković, kojeg je Australijanac pobijedio u oba međusobna susreta.

– Ako postoji ijedan igrač, osim Novaka, koji može da pobijedi bilo koga na toj podlozi, to je Kirjos. Vidjećemo kako će se nositi sa očekivanjima, ali ima šansu da ostvari dobar rezultat – misli čuveni dubl igrač.

Vlasnik deset titula na Vimbldonu u muškom i miks dublu ne priželjkuje šou između Srbina i svog sunarodnika u ranoj fazi takmičenja.

– Važno je gdje će biti u žrijebu. Svakako ne bismo voljeli da bude u Novakovom dijelu, ali i to je mogućnost. Svakako, msilim da je realno da stigne do polufinala ove sezone. Ako do te faze stigne bez ikakvih problema sa povredama, onda je sve moguće – podvukao je Vudbridž.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Get More Info
Back to top button