KOŠARKAREGION

Duško Vujošević: Ispravljena je nepravda!

Vijest dana u košarkaškoj javnosti apsolutno je odluka Evrolige da dodijeli Partizanu specijalnu pozivnicu. Na taj način će crno-bijeli ponovo biti dio elitnog takmičenja poslije osam godina pauze, a posljednji put na njihovoj klupi bio je Duško Vujošević koji smatra da je ovime ispravljena velika nepravda.

– Crno-bijeli su prvi put dobili nešto što nisu ‘zaradili’ na terenu, za razliku od nekih drugih, kod kojih je to bio češći slučaj. Bio je red i da se tako nešto desi. Ova „vajld karta“ je splet određenih okolnosti, svima dobro poznatih, posline isključenja ruskih klubova. Da u ovom trenutku ne miješamo politiku i sport. A opet, zahvaljujući tome, ispravljena je jedna velika nepravda, s obzirom da je Partizan u nekoliko navrata, u relativno bliskoj prošlosti, i te kako zaslužio višegodišnju pozivnicu, rekao je Vujošević za “Sport klub”.

Vujošević je u četiri navrata vodio Partizan, a dva puta ga je vodio na fajnal-for Evrolige, 1988. i 2010. godine.

– Ovo je velika stvar za klub, zbog koje smo svi mi, partizanovci, mnogo srećni. Ali, igranje Evrolige je daleko više. Mnogo puta sam istakao da je to najbolja škola za igrače u Evropi, kroz koju oni mnogo napreduju. Ekipa će morati da bude u skladu sa izazovima, težinom i kvalitetom takmičenja. Dva evroligaša iz Beograda, mnogo je dobra stvar generalno za srpsku košarku. Učešće crno-bujelih izazvaće i reakciju Crvene zvezde, a to je sve za vjetar u leđa košarkaškom sportu u celini.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: best microdose mushroom
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button