BIHRUKOMET

Jelušić za SNM: Čast je potpisati za Borac, o Mikiću i ekipi čuo sam sve najbolje

Ugovor sa RK Borac m:tel u petak je potpisao crnogorski internacionalac Dragan Jelušić koji ne sumnja da će se vrlo brzo uklopiti u novu sredinu i dati doprinos novim uspjesima Banjalučana.

Momak koji dolazi iz Rudara u potpunosti se uklapa u koncepciju Mirka Mikića – mlad je (22 godine), voli da igra brz, tranzicioni rukomet, može da odgovori svim zadacima u odbrani i ima još mnogo prostora za napredak. Profil najvećeg dijela rukometaša Borca koji su osvojili titulu minule sezone, a u novoj će takođe imati visoke ciljeve.

– Imao sam stvarno dobru sezonu iako stoji ono da uvijek može bolje. Bio sam treći strijelac lige, drugi najbolji asistent i prvi po broju osvojenih lopti. Velika mi je čast što se uopšte nekadašnji prvak Evrope i aktuelni šampion BiH interesovao za mene, a naročito što smo potpisali ugovor – rekao je ovaj srednji bek za “SNM”.

Statistika osovjenih lopti govori da je jelušić itekako požrtvovan u odbrani.

– Da, igrao sam cijelu sezonu prednjeg u odbrani i nastojao da budem smetnja organizaciji napada, te protoku lopte rivala. Forsirali smo brz rukomet kakav meni najviše odgovara. Volim igru na nepostavljenu odbranu, otvoren teren i trku, a u razgovoru sa trenerom Mikićem shvatio sam da je to baš ono na čemu on insistira. Čuo sam o ekipi i njemu mnogo lijepih stvari, drago mi je što dolazim “u ruke” nekome ko gleda široko, van okvira bivše Jugoslavije. Već u prvom razgovoru shvatio sam poent, pa ne sumnjam da ću se brzo uklopiti u takav sistem – naglasio je.

Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, a zatim nosio dres Budvanske rivijere. Prije dolaska u Rudar pola godine je nosio dres Danilovgrada. U Banjaluku će stići krajem jula, a do tada je već dobio smjernice šta da radi.

– Razgovarao sam sa kondicionim trenerom i jasno mi je šta se od mene traži. Doći ću spreman i željan dokazivanja u rukometnoj sredini kakva je Banjaluka – zaključio je Jelušić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button