BIHFUDBAL

Spektakl na oproštaju legende: Plisnića u penziju ispraćaju veterani Zvezde

Ljubitelje fudbala, a posebno navijače Crvene zvezde u Derventi i okolini, obradovaće gostovanje veterana beogradskog velikana u Derventi naredne subote.

Biće ovo prilika da veterani Tekstilca ponovo odmjere snage sa Zvezdinim, baš kako je to bilo prije dvije godine kada je obilježeno 100 godina postojanja kluba.

– Još jednom smo potvrdili odličnu saradnju sa Crvenom zvezdom koja traje već nekoliko godina. Beograđane će da predvodi naš sportski direktor Ognjen Koroman, a očekujemo dolazak još nekoliko “zvučnih” imena iz Zvezdine bogate istorije – poručuju iz uprave kluba.

Ovaj susret biće poseban po tome što će se od aktivnog igranja oprostiti još jedna legenda Tekstilca Dejan Plisnić, golman sa čak 1.030 odigranih seniorskih utakmica i stažom od punih 11 godina u dresu derventskog kluba.

– Od 1993. godine igram seniorski fudbal, od kada i postoji Fudbalski savez Republike Srpske. Poslije Tekstilca najduže sam nastupao u Ljubiću, punih osam sezona. Nisam nimalo tužan zbog kraja duge karijere, koja je, hvala Bogu, protekla sa malim brojem povreda. Fudbal mi puno toga dao, kao što sam i ja fudbalu, igrao sam sa brojnim fudbalerima, dijelio i dobro i loše, te stekao puno prijatelja širom BiH – naglašava veteran u najavi svog oproštajnog susreta.

Revijalni meč na programu je u subotu, 25. juna, sa početkom u 18.30 časova na Gradskom stadionu u Derventi, a ulaz je besplatan.

Prethodno će na teren, od 17,15 časova snage odmjeriti pionirske selekcije Tekstilca i Ljubića iz Prnjavora.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button