FUDBALREGION

Zvezda je dala sve, ali je Kasijera imao bolju opciju

Htjela je Crvena zvezda da kolumbijskog napadača Matea Kasijeru učini kapitalnim pojačanjem ovog ljeta ali nije mogla da trči finansijsku trku sa Zenitom.

Kako javljaju ruski mediji, Zenit je dogovorio transfetr Kolumbijca iz Sočija. Šampion Rusije će za obeštećenje platiti 4.000.000 evra, a Kolumbijac će potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 1.000.000 evra po sezoni. Uz opciju da saradnja bude produžena za još godinu dana. Dakle, minimum 7.000.000 evra će ih koštati transfer Kolumbijca. Zvezda to nije mogla da priušti…

Kasijera je prošlog ljeta došao u Soči iz portugalskog Belenenšeša u kojem je rehabilitovao karijeru poslije neuspešnih epizoda u Ajaksu, Groningenu i Rasingu. Odigrao je sjajnu sezonu u najprijatnijem iznenađenju ruskog šampionata i završio takmičenje kao drugi strijelac lige.

S obzirom da mu je ostala još godina ugovora sa Sočijem, ruski klub je bio svjestan da mora da ga proda ovog ljeta ili da za godinu dana ostane bez obeštećenja. Pored Zenita i Zvezde, interesovao se i River Plejt ali klub iz Sankt Peterburga je dostavio najunosniju ponudu.

Inače, Soči je već predstavio zamjenu za Kasijeru. Iz Krila Sovjetov je došao mladi napadač Vladislav Sarveli koji je kupljen za 2.500.000 evra i zarađivaće oko 1.000.000 evra godišnje.

Kasijera će u Zenitu popuniti upržanjeno mjesto Artjoma Dzjube nakon isteka ugovora ruskom reprezentativcu. A mogao bi da bude i prva napadačka opcija jer Brazilac Juri Alberto želi da se vrati u Korintijans i već je na društvenim mrežama izbrisao Zenit iz biografije.

Kasijera bi za Zenit mogao da debituje baš protiv Crvene zvezde početkom jula u prijateljskom meču koji će biti odigran u Sočiju. (Mozzart sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button