OSTALI SPORTOVIVATERPOLO

DELFINI UBACILI U BRZINU VIŠE Rašović daje sve za MVP nagrade za medalju!

Oprostila se Srbija u velikom stilu od Segedina, proradio je šut, odbrana je dotegnuta i “delfini” puni optimizma sutra poslije treninga kreću put Budimpešte. U četvrtfinalu će, sve je izvjesnije, udariti na velikog neprijatelja Hrvatsku, koja će prvo morati da prođe kroz vrata osmine finala.

Najbolje izdanje Srbije na turniru Strahinja Rašović začinio je drugim individualnim priznanjem. Šest puta matirao je čuvare mreže Kazahstana, imao je samo jedan promašaj – nije realizovao kontranapad – i poslije meča sa Amerikom opet je MVP.

– Daću sva individulana priznaja, samo da mi pobedimo u narednim utakmicama i osvojimo medalju. Igrali smo danas od početka do kraja, nijednog momenta nismo stajali. Pobedili smo na kraju, što je bilo bitno za nas, zbog samopouzadanja. Idemo u Budimpeštu, četvrfinale nas čeka, najbitnija utakmica. Svi smo mislima okrenuti ka tome”, rekao je Strahinja Rašović posle novog trijumfa na šampionatu i dodao:

– Nije bilo lako držati ritam protiv nedoraslog protivnika, morali smo i ekipno i individulano da se dignemo i da se napunimo samopouzdanjem pred četvrtfinale.

Stručni štab Srbije na čelu sa Dejanom Savićem u prva dva meča grupne faze nije imao previše razloga za zadovoljstvo zbog igre u odbrani, odnosno napadu. U duelu sa Kazahstanom sve je leglo na svoje.

– Imali smo dobar trening pre utakmice. Meč je bio u dobrom ritmu, sada očekujemo protivnika u četvrfinalu. Bilo je lakše igrati, što se vidi po rezultatu. Imali smo ritam tokom utakmice, bilo je važno da razvijamo kontranapad i povećamo efikasnost u realizaciji – poručio je Predrag Mihailović, pomoćnik Dejana Savića. (Mozzart sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button