KOŠARKANBA

Odlazak Jokićevog “Kobija”

Dugo osporavani Vil Barton više nije član Denver Nagetsa, a Harison Vind, novinar koji prati tim iz Kolorada, nam donosi kratku priču o njemu.

Vind se prisjetio vjere u Nikolu Jokića koju je novi košarkaš Vašington Vizardsa pokazao. Veza između dvojice igrača je formirana tokom ruki sezone Jokića kada je Barton njih dvojicu okarakterisao kao “Kobija i Šeka”.

– Sjećam se da sam pričao sa Bartonom u svlačionici nakon pobjede protiv Voriorsa 2018. godine, istih onih koji će kasnije savladati Kavse bez poraza u finalu. Nagetsi tada i dalje nisu igrali u plej-ofu tokom Jokićeve ere. Barton je uvijek vjerovao u ono što Nagetsi grade i naročito u ranoj fazi Jokićevog uspona. Vidio je talenat. Vidio je potencijal. Mislio je još tada da Jokić može da bude najbolji igrač u ligi. Prije dvije godine je Jokiću pred svaki meč govorio da izađe na teren i osvoji MVP priznanje – napisao je Vind.

Potom se više posvetio Bartonu i njegovom mentalnom sklopu.

– Te noći su pobijedili tim sačinjen od Kleja Tompsona, Kevina Durenta, Stefa Karija i Drejmonda Grina u za njih zanemarljivoj utakmici regularnog dijela sezone. Za Nagetse je to značilo da mogu da se nadmeću sa najboljima. Barton mi je te večeri rekao da mogu da ih dobiju u plej-of seriji. Vjerovao je i da mogu da osvoje šampionat u svoje vrijeme. Vjerovao je u to posljednje četiri godine. Takav je. Nikada nije sumnjao u sebe ili saigrače. Uvijek je bio uvjeren u kvalitet tima – zaključio je Vind.

Podsjetimo, put američke prestonice će pored njega i Monte Moris. U suprotnom pravcu su otišli Iš Smit i Kentavijus Kaldvel-Poup.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button