ODBOJKA NA PIJESKU

DERVENTA OPEN BEZ GREŠKE Šormazu šesta titula, Radiškovićeva do pehara poslije devet godina

Nenad Šormaz i Stefan Mirković, te Anđelka Radišković iz Doboja i Tamara Đapa iz Šipova pobjednici su 22. izdanja turnira u odbojci na pijesku “Derventa open”.

Brčak i momak iz Ljiga su odbranili titulu osvojenu prošle godine i u potpunosti opravdali status favorita. U finalu su bili bolji od Novosađana Vlastimira Lukića i Alekse Šarovića sa 21:12, 21:12.

– Drugi put učestvujem na turniru i ovo mi je druga pobjeda. Mislim da je moj saigrač najuspešniji igrač koji je igrao u Derventi, sa šest uzastopnih titula, što je izvanredan rezultat. Utisci o turniru su zaista fenomenalni i mogu slobodno da kažem da je i meni i partneru ovo najdraži turnir – rekao je Mirković.

Više uzbuđenja viđeno je u finalu dama, a nove pobjednice su poslije tri seta (21:19, 13:21, 15:10) bile bolje od Sonje Udovčić (Banjaluka) i Jelene Šakotić (Derventa).

– Pohvalila bih organizatora jednog od najbolje organizovanih turnira u BiH. Ponovo smo osvojile zlato, ja nakon devet, a moja partnerka nakon dvije godine i veoma smo zadovoljne, iako smo imale uspona i padova, što je svakako očekivano, s obzirom da nastupamo prvi put u paru – rekla je Radišković.

Na turniru je nastupilo 14 muških i 13 ženskih ekipa, a nagradni fond iznosio je 2.500 maraka.

Prikaži Više
Back to top button