ODBOJKAODBOJKA NA PIJESKU

FIVB izbacila ruske i bjeloruske selekcije i klubove sa svih međunarodnih takmičenja

Upravni odbor međunarodne odbojkaške federacije (FIVB) zabranio je svim ruskim i bjeloruskim reprezentacijama, klubovima u odbojci, odbojci na pijesku i snijegu da učestvuju u svim međunarodnim događajima do daljeg. Takođe su suspendovan status ruskih i bjeloruskih zvaničnika u međunarodnim odbojkaškim telima.

U četvrtfinalu Lige šampiona 2022. u konkurenciji odbojkašica trebalo je da učestvuju Dinamo Kazanj, Dinamo Moskva i Lokomotiva Kalinjingrad, a u konkurenciji odbojkaša Zenit Sankt Peterburg i Dinamo Moskva. U Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša do polufinala je stigao Zenit Kazanj.

“FIVB je i dalje ozbiljno zabrinuta zbog rata u Ukrajini i njegovog užasnog uticaja na živote tolikog broja ljudi i u punoj je solidarnosti sa odbojkaškom zajednicom i narodom Ukrajine, iskreno se nada da će se hitno pronaći mirno rješenje”, navodi se u saopštenju FIVB.

Prethodno, FIVB je došao do zaključka da bi zbog dešavanja u Ukrajini bilo nemoguće pripremiti i organizovati planetarni šampionat u Rusiji, zbog čega je toj zemlji oduzeo domaćinstvo. Takođe je navedeno da će FIVB tražiti alternativnog domaćina, ili više njih “kako bi svim reprezentacijama osigurala bezbjednost i mirno učešće u festivalu odbojke”.

Prvenstvo u Rusiji bilo je planirano da se odigra od 26. avgusta do 11. septembra.

Dan ranije saopšteno je da će Zbornaji biti oduzeto domaćinstvo turnira Lige nacija, od 28. juna do 3. jula u Ufi (za odbojkašice) i od 5. do 10. jula u Kemerovu (za odbojkaše).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: crystal math 12
Back to top button