TENIS

Bartoli iskrena “Moj muž je najveći Novakov navijač ikada”

Marijon Bartoli, čuvena teniserka i nekadašnja šampionka Vimbldona, govorila je o Novaku Đokoviću.

Bartoli je odavno završila karijeru, a sada je na Vimbldon došla kako bi igrala na Turniru legendi – i to u paru sa Nenadom Zimonjićem.

Francuskinja je prije nego što se znalo da se Nadal povukao očekivala duel sa Đokovićem, a o njihovom rivalitetu kaže:

– Jedan od najvećih, sigurno. Možete da uključite i Rodžera tu, jer su igrali toliko puta, ali sigurno je da teško da može bolje od Novaka i Rodžera ovdje 2019. ili Rafe protiv Rodžera ove 2008, ili Novaka protiv Rafe. Samo ako se njih trojica takmiče jedni protiv drugih, to su najbolji mečevi koje možemo da gledamo – navela je Bartoli.

Bartoli se našla u paru sa legendarnim dubl igračem Nenadom Zimonjićem.

– Nismo to planirali, Vimbldon je podijelio parove, ali smo baš srećni što igramo zajedno. Nenada znam 20 godina, on je u Novakovom timu – a moj muž je najveći Novakov navijač ikada – tako da sve ide po planu. Ja sam mu rekla: ‘Ti radi sve, ja ću samo ponekad da pipnem lopticu i to će biti to!’. Samo želim da se zabavim na terenu, o tome se sada radi, više mi nije stalo do toga da se takmičim. To su sada sve prijatelji sa kojima hoću da se sat i po vremena zabavim na terenu, a onda svi idemo da radimo šta god imamo da radimo. Sigurno se ovdje ne radi o tome ko će da pobijedi i sličnom – rekla je.

Francuskinja je povratkom na Vimbldon imala priliku da se susretne sa mnogim bivšim koleginicama, pored ostalih i sa Jelenom Janković, koju je dobila u pet od devet međusobnih susreta.

– Pa, ne pričamo više o tome. Sada samo pričamo o našim kćerkama i tome kako su one, da li im rastu zubi i tako tome. Tenis je za nas istorija. Pričala sam baš o tome sa Flavijom (Penetom) i Frančeskom (Skijavone), mi smo uvijek uspijevale da razdvajamo svijetove. Da, na terenu je to bila borba, ali van terena smo sve bila prijateljice. I tako je bilo uvijek. Deset godina kasnije i mi pričamo samo o životu. Praktično smo sve majke, imamo interesantne živote i sigurno ne pričamo o našim borbama na terenu od ko zna kad. Nama je samo drago da se vidimo, dobre smo prijateljice, podržavamo jedna drugu, skoro sve smo majke i to je to… Život ide dalje”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button