GRAND SLAMTENISWTA

Rusi likuju: Osvojili smo Vimbldon

Predsjednik Teniske federacije Rusije Šamil Tarpiščev prisvojio je titulu Elene Ribakine koja je osvojila Vimbldon.

Rođena Moskovljanka koja od 2018. godine nastupa za Kazahstan u subotu je osvojila prvi grend slem trofej u karijeri u finalu savladavši Ons Žabur.Ipak, činjenica da igra za drugu zemlju nije sprečila Tarpiščeva da kaže “da smo mi osvojili Vimbldon”.

– Veoma lijepa vest. Svaka čast Ribakinoj. Osvojili smo Vimbldon – rekao je Tarpiščev za “RNA”.

Ruskih tenisera i teniserki, podsjetimo, nije bilo na Vimbldonu zbog sankcija uvedenih povodom rata u Ukrajini. Sa druge strane, Jelena Vesnina, čuvena ruska teniserka, ne želi da komentariše nacionalnost dosta mlađe teniserke, koja je prešla da igra za Kazahstan zbog boljih uslova za napredak i finansija.

– Prelazak Ribakine u kazahstansku selekciju je stara, završena priča. Sada samo gledajte i uživajte. Čestitam Kazahstanu, koji je pomogao Leni da se ostvari kao profesionalna teniserka – jasna je bila Vesnina.

Četvorostruka šampionka u dublu nema sumnju da je priča između Ribakine, koja zajedno sa porodicom živi u Moskvi, i Rusije završena.

– Ne mislim da će se vratiti da predstavlja Rusiju. Jasno je da ima ruske korjene, ali sada igra za Kazahstan – podvuka je Vesnina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: wongkito4d
Back to top button