KOŠARKAREGION

SVE DOGOVORENO Košarkaš Barselone dolazi u Partizan

Novi košarkaš Partizan biće Australijanac Dante Eksum (26, 198), saznaje Mozzartsport.

„Crno-bijeli“ su izabrali momka koji je gotovo čitavu svoju karijeru proveo u NBA ligi (Juta, Hjuston), a tek ni cijelu jednu u Evropi, noseći dres Barselone.

Poslije nešto sporijeg početka kod Šarunasa Jasikevičijusa, Eksum je sa protokom sezone postajao sve važniji šraf u igri Katalonaca i neke od svojih najboljih partija pružao upravo u finišu plej-ofa, u mečevima za titulu sa Real Madridom.

Ljubitelji Evrolige pamte Eksumovu eksploziju protiv Bajerna i zakucavanje koje je za mnoge bilo najbolje i najefektnije minule seozne. Ali Egzum u svom napadačkom repertoaru ima još mnogo aduta koje bi trebalo da demonstrira naredne sezone kod Željka Obradovića.

Eksum je sedam sezona proveo u NBA ligi, osvajač je bronzane medalje na OI u Tokiju 2021.  Imao je problema i sa povredama, pa je sezonu 2015/2016. u potpunosti propustio zbog operacije prednjih ukrštenih ligamenata, u oktobru 2017. operisao je rame i vratio se na parket u martu naredne godine, da bi gotovo čitavu debitantsku sezonu u Hjustonu (2021) propustio usljed čestih povreda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: kupontoto
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button