ATPGRAND SLAMTENIS

NAPREDOVAO U ZATVORU Beker izazvao bijes robijaša, ali nije zaboravio Đokovića

Boris Beker, nekadašnji teniski šampion i bivši trener Novaka Đokovića, navodno je izazvao bijes među osuđenicima tako što je dobio dobar posao u zatvoru!

Britanski “San” donosi priču da je Beker postavljen za asistenta u učionici i predaje sportsku nauku drugim zatvorenicima, odnosno teoriju fizičkog faspitanja i prednosti vježbanja i ishrane.

Njegovo uzdizanje na traženu poziciju podstaklo je ostale zatvorenike da pišu protestna pisma guverneru, nezadovoljni što je Nijemac tako brzo dobio posao.

– Obično biste služili godinama prije nego što biste dobili posao asistenta u učionici, jer se to smatra privilegijom. Ali Beker je posao dobio u roku od nekoliko nedjelja od izricanja kazne. Zato postoje mnoga negodovanja zatvorenika koji su napisali žalbe – prenosi “San” riječi svog insajdera iz zatvora.

Beker je u aprilu osuđen na dvije i po godine zatvora, ali mediji ističu da bi već u novembru mogao da bude u domovini. Navodno, sam Beker vjeruje da će biti deportovan u Njemačku gdje je tamošnji kazneni sistem blaži.

Ono što je Bekeru takođe bilo dozvoljeno jeste da gleda Vimbldon iza rešetaka, a “San” ističe da ga je oduševio Novak Đoković kog je Nemac trenirao između 2014. i 2016. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
  2. Povratni ping: turners outdoorsmen
Back to top button