ATPTENIS

Basilašvili sve poriče: Tužiću sve koji blate moje ime

Proteklih dana jedna od centralnih tema u svijetu tenisa je priča njemačkog ZDF čiji su novinari stigli do informacija da su u dogovoru sa svojim zajedničkim trenerom mečeve namještali Gruzin Nikoloz Basilašvili i Rus Aslan Karacev.

Basilašvili se ovim povodom oglasio i u zvaničnom saopštenju demantovao navode medija, te zaprijetio tužbom svima koji ga optužuju.

– Proteklog vikenda dobio sam informacije o natpisima njemačkih medija koji spominju moje ime u vezi sa navodnim „namještanjem“ mečeva. Takvi navodi nemaju nikakvog uporišta u realnosti i ja ih poričem što je snažnije moguće. Neprihvatljivo je da se moje ime blati takvim apsurdnim optužbama. Zahtijevam da se sa takvim tekstovima odmah prestane i ja u potpunosti demantujem sve što je napisano. Kontaktirao sam sa njemačkom advokatskom kancelarijom koja će morati da zaštiti moje interese i reagovati na svaki mogući način kako bismo se borili protiv ovih deiznformacija koje štete mojoj reputaciji – stoji u saopštenju koje je na društvenim mrežama objavio Basilašvili.

ZDF je pisao da je po informacijama do kojih su došli „mozak“ operacije namještanja mečeva bio bjeloruski trener Jahor Jacik, kao i da sve traje od 2013. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button