BIHRUKOMET

SVAKA ČAST Dobojski TV turnir najjači u prethodnih desetak godina!

Učesnici 53. Međunarodnog rukometnog TV turnira “Doboj 2022” biće Sent Galen, Vojvodina, Tatran Prešov, Al Ahli, Celje, Zagreb, Borac i domaća Sloga, piše “Glas Srpske”.

Turnir koji će biti održan od 23. do 27. avgusta sa pravom će ponijeti epitet najjačeg u posljednjih nekoliko godina. Gledajući listu učesnika može se reći da je bar za nijansu kvalitetniji od prethodnog. Branilac titule je Zagreb koji će i ove godine nastupiti u Ligi šampiona u koju se vratio i suvereni vladar slovenačkog rukometa, Celje.

Pored toga, Borac, Vojvodina i Tatran Prešov su šampioni svojih država, švajcarski Sent Galen je u zlatnoj sredini tamošnjeg prvenstva, dok je debitant na turniru Al Ahli vicešampion Egipta. Ambicije će svakako imati i domaća Sloga sa plejadom mladih igrača poniklih u Doboju.

Zato nema sumnje da će gledaoci moći da uživaju u pet dana vrhunskog rukometa na sada već legendarnom poluotvorenom igralištu koji je kroz istoriju ugostilo na desetine istinskih zvijezda ovog sporta.

Organizatori najstarijeg i najjačeg turnira na svijetu ponovo podižu ljestvicu kada je u pitanju kvalitet poslije teških godina u kojima su prvo poplava, a potom i pandemija virusa korona bili veliki protivnici ovog događaja utemeljenog davne 1965. godine. Ipak, sigurno je da se ponovo bližimo izdanjima od prije desetak godina kada su učestvovali timovi poput Barselone, Monpeljea, Vardara, Pik Segeda, Čehovskih Medveda, o čemu svjedoče i imena igrača koji će se u drugoj polovini avgusta predstaviti Dobojlijama, ali i gledaocima iz okolnih gradova.

U prvom redu tu je legenda hrvatskog rukometa Ivan Čupić koji je na klupskom, ali i reprezentativnom planu osvojio sve što se moglo osvojiti. Zagrepčani su ozbiljno shvatili pripremu za narednu sezonu, pa su doveli i Crnogorca Vuku Borozana, a sve glasnije su i spekulacije da će jedan od rekordera Lige šampiona po broju pogodaka Timur Dibirov obući dres ovog kluba.

Al Ahli je čak 23 puta bio šampion Egipta, a osim mnogo reprezentativaca ove zemlje ovoljetošnja akvizicija je i reprezentativac Brazila Raul Nantes. Tatran Prešov je osim Borca i Sloge najredovniji učesnik turnira posljednjih godina, a slovački tim je tri puta kući odnio i pehar.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button