KOŠARKAREGION

Tomašević: Samo su Gurović i Kari verovali u trijumf protiv Amera

Uskoro će punih 20 godina od zlata košarkaša Srbije na Svjetskom prvenstvu i one čuvene pobjede protiv SAD o kojoj se još priča.

Jedan od junaka meča bio je Milan Gurović, a njegov saigrač Dejan Tomašević  kaže da je uz selektopra Svetislava Pešića samo on vjerovao u trijumf.

– Ako je neko mogao da parira Kariju Pešiću po količini samopouzdanja, i to vrlo često neutemeljenog, onda je to Milan. Ja sam tada smatrao tu količinu vjere u sebe možda malo i neprimjerenom. Ali, sada sam siguran da svakom timu treba takav igrač. I mnogo sam srećan što su baš njegovi šutevi prelomili utakmicu jer je prošao kroz težak period, zabrane FIBA, dolaske na pripreme, odlaske sa priprema. Zaslužio je. I sjećam se kako smo prolazili pored Džordža Karla, američkog selektora, poslije utakmice i gestikulirali. Ne da bismo ga ponizili, nego da pokažemo koliko smo srećni. Meni je ostalo u pamćenju da je Kris Veber zvao Divca i rekao da je navijao za nas. Osjetio je našu energiju. Poslije te pobjede morali smo postati svjetski prvaci – naveo je Tomašević za „Nedjeljnik“.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button