ATPTENIS

LOŠ SIGNAL ZA NOVAKA PRED US OPEN “Ili će da primi vakcinu, ili ga nema u Kanadi”

Ežen Lapjer ističe da će uprkos izostanku Đokovića, turnir u Montrealu biti sjajan

Turnir u Montrealu ima veliku važnost u srcu Novaka Đokovića, pošto je to prvi Masters koji je osvojio u karijeri, gdje je tada pobijedio i Rodžera Federera i Rafaela Nadala na putu do titule, a tada je po prvi put u karijeri i savladao Švajcarca nakon četiri poraza prije toga.

Međutim, Novak sada nije dobrodošao u na ovom turniru, što se može protumačiti kroz izjave direktora turnira Ežena Lapjera.

Kanada, kao i Sjedinjene Američke Države ima strogu kovid politiku, pa tako navakcinisani ne mogu da uđu u zemlju uopšte, a Lapjer je faktički potvrdio da Đokovića neće biti na ovom turniru zbog toga što nije vakcinisan.

– Imaćemo sjajan turnir, svi najbolji igrači će biti tu osim dvojice i znamo razloge njihovog izostanka – rekao je Lapjer, misleći na Novaka Đokovića koji nije vakcinisan i Aleksandera Zvereva koji je povrijeđen.

Nadovezao se direktor turnira dodatno na Đokovića.

– Ili će vlada Kanade da promijeni pravila u vezi sa vakcinacijom, ili će on da zavrne rukav i primi vakcinu. Ali, mislim da nijedan od tih scenarija nije realan – rekao je Lapijer, koji je otkrio i da je Nadal prijavljen za turnir i da je njegov hotel već bukiran, kao i da će igrati Danil Medvedev, koji je bio suspendovan na Vimbldonu.

– Nadal zaista želi da dođe u Montreal i njegove hotelske sobe su već bukirane. Poslat mu je sanduk lopti koje će koristiti tokom turnira za pripremu. On bi trebalo u ponedjeljak da se vrati treninzima – rekao je Kanađanin i otkrio da ga je Medvedev lično zvao zbog turnira.

– Medvedev me lično pozvao da mu pomognem da dobije vizu za svoju ženu kako bi i ona mogla da pođe sa njim – rekao je direktor turnira u Montrealu i napomenuo da će i Nik Kirjos 90 do 95 % biti na turniru.

Turnir u Montrealu igra se od 5. do 14. avgusta i jedan je od dva Mastersa koja se održavaju u sklopu priprema pred US open, koji počinje 29. avgusta.

Signal iz Montreala definitivno ne uliva nadu Novaku kada je u pitanju njegovo potencijalno učešće na US openu.

Novak je poslije osvajanja Vimbldona još jednom potvrdio da se neće vakcinisati i da je jedina šansa da igra na US openu ukoliko se ukine zabrana da nevakcinisani ne mogu da dođu u SAD.

– Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem, tako da dobre vesti za mene mogu da budu da se ukine obaveza da budete vakcinisani da uđete u SAD, ili ako je moguće da se dobije izuzeće. Ne znam, mislim da izuzeće nije realno. Ne znam, nemam mnogo odgovora na to. Mislim da je samo da li će da ukinu ili ne na vreme da mogu da uđem u SAD – rekao je Novak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button