EVROPAKOŠARKA

Američkim košarkašicama zabranjeno da igraju u Rusiji

Zbog svega što se dešava oko u Rusiji zarobljene Britni Grajner, čelnici WNBA lige su riješili da zabrane američkim košarkašicama da profesionalno igraju u Rusiji. Zasad je zabrana samo verbalna, ali čini se da će je košarkašice iz SAD ispoštovati, piše ruski Sport Ekspres.

Tako će ruske ekipe poput Jekaterinburga morati da se oslone na domaće igračice. To će pomoći razvoju ženske košarkaške reprezentacije teritorijalno najveće zemlje svijeta, ali će značajno oboriti kvalitet takmičenja. S druge strane, Amerikanke su redovno poslije okočanja sezone u WNBA odlazile put Rusije jer su dobijale daleko unosnije ugovore. Tako će ostati bez ogromnih prihoda.

Zabranjivanjem košarkašicama da iz WNBA odlaze u Rusiju, Amerika je na neki način odgovorila ruskim vlastima na zarobljavanje Grajner. Jedna od najboljih košarkašica u istoriji ženske košarke u Americi od 17. februara je u zatvoru jer je pri pokušaju ulaska u zemlju uhvaćena sa uljem kanabisa u prtljagu. Optužuje se za trgovinu narkotika i mogla bi da dobije kaznu od 10 godina u ruskom zatvoru. Nedavno je priznala krivicu, u nadi da će dobiti minimalnu kaznu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: apps that pay cash
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button