ATPTENIS

Nole igra na “Lejver kupu”: “Velika četvorka” u jednom timu!

Srpski teniser Novak Đoković učestvovaće na Lejver kupu zajedno sa ostalim članovima “velike četvorke” Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Endijen Marejem u “Timu Evrope”.

Lejver kup, takmičenje koje je pokrenuo Federer sa svojim timom a koje je nazvao u čast čuvenog Roda Lejvera, ove godine se održava u londonskoj “O2” areni od 23. do 25. septembra.

Novak se posljednji put na Lejver kupu takmičio 2018. godine u Čikagu, kada je sa Evropljanima osvojio trofej šampiona.

– Uzbuđen sam zbog povratka u Tim Evrope. Ovo je jedino takmičenje u kojem igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem – tri moja najveća rivala – biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta – izjavio je Đoković.

“Velika četvorka” osvojila je Vimbldon svake put još od 2003. godine, a ukupno ima 66 grend slem titula (Nadal 22, Đoković 21, Federer 20, Marej 3).

– Nisam mogao ni da zamislim da imam četiri ikone našeg sporta u jednom timu. Znam da oni shvataju važnost ovog trenutka i da će biti spremni. Svake godine naš cilj je da pobijedimo. Sa njima… Sviđaju mi se naše šanse – rekao je kapiten Tima Evrope, legendarni Bjorn Borg.

I dalje nisu poznata poslednja dva učesnika postave Tima Evrope, dok Tim sveta Džona Mekinroa zasad sačinjavaju Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery markham
Back to top button