ATPGRAND SLAMTENIS

IVANIŠEVIĆ O ĐOKOVIĆU “Bili smo na stubu srama”

Hrvatski teniski stručnjak Goran Ivanišević odbacio je tvrdnje da je Novak Đoković “vođa antivaksera”.

Ivanišević sa Đokovićem sarađuje nekoliko godina, a od kraja prošle je njegov jedini glavni trener.

Goran je sa Novakom prošao kroz dosta toga ove godine, a najteže je sigurno bilo u Australiji – pošto je srpski teniser zatvoren, a onda deportovan.

Tamošnji imigracioni ministar Aleks Hok, koji je u međuvremenu optušten, nazvao je Novaka vođom antivakserskog pokreta i to iskoristio kao jedan od glavnih razloga zbog kojih ga je odstranio iz zemlje.

– Poštujem Novaka, on je donio odluku koju neće promijeniti. Kada su rekli da je on taj vođa, da ima loš uticaj na ljude, to je bilo pogrešno – objasnio je Ivanišević i dodao:

– On ne želi da se vakciniše, ne želi to da unese u svoje tijelo, ali nikada nikome nije rekao da se ne vakciniše. Ja poštujem i podržavam njegovu odluku.

Zbog toga što je deportovan, nije sigurno da će Novak ni naredne godine moći da igra na Australijan openu.

– Nadam se da će ove odluke da se promijene. Ljudi zaraženi u Australiji, na Rolan Garosu i Vimbldonu nisu opasnost ni po koga. Ima mnogo kontradiktornih stvari. Ja sam bio vakcinisan tako da nisam ja imao nikakve probleme, ali… Dvije i po godine nas terorišu. Ako ste zaraženi, to je kao da imate šugu. Izbace i vas i cijeli vaš tim napolje. Mi smo bili na stubu srama… – iskren je Hrvat.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button