ATPTENIS

PRIRODNI GOSPODIN “Đoković? Pozdravio me je, predstavio se i krenuo…”

Fransisko Serundolo, jedan od najprijatnijih iznenađenja ove godine na ATP turu, prisjetio se susreta sa Novakom Đokovićem.

Serundolo je 2021. godinu završio na 127. mjestu ATP rang liste, a trenutno je 24. poslije polufinala Mastersa u Majamiju, prve titule u karijeri u Bostadu i dvije Top 10 pobjede (Rud, Rubljov).

Prije toga, Argentinac je 2021. igrao Srbija open na kojem je ispao u prvom kolu poslije velike borbe protiv Alekseja Popirina.

– Tek što sam ušao u finale Buenos Ajresa, otišao sam da igram kvalifikacije u Beogradu i Đoković je došao da me pozdravi. Tada sam bio 120. na svijetu… – prisjetio se Serundolo i nastavio:

– Pozdravio me je, predstavio se i krenuo da mi čestita – ne samo na finalu Buenos Ajresa, već i na tri čelendžer titule koje sam osvojio, na finalima, više ne znam ni ja… Znao je sve. Bio sam oduševljen. On je svjetski ‘broj 1’, ali zna sve.

Serundolo nikada nije igrao protiv vlasnika 21 Grend slem titule, ali jeste protiv Rafaela Nadala, od kojeg je izgubio na Vimbldonu ove godine sa 3-1 u setovima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button