KOŠARKANBA

“Ne dao Bog da Šek i Kobi na vama namirišu alkohol”

Luk Volton, nekadašnji saigrač Šakila O'Nila i Kobija Brajanta, prisjetio se jedne anegdote sa treninga.

Volton je nosio dres El-Ej Lejkersa od 2003. do 2012. godine i sa njima je dvaput postao NBA šampion.

To znači da je dobar dio karijere proveo igrajući sa Kobijem, a jedan i sa Šekom, sa kojima, kako otkriva, nekada nije bilo pretjerano zabavno na treningu.

– Sjećam se jedne situacije iz moje ruki sezone. Kobi i Šek to vole da rade ne samo rukijima već svim mladim igračima. Mislim da sam malo previše popio veče prije i došao sam, bio sam ruki, dobro sam se osjećao, ali su osjetili alkohol na meni – izjavio je Volton i nastavio:

– Kobi je obavijestio ostatak ekipe da nikome nije dozvoljeno da mi pomaže u odbrani i da moram njega da čuvam do kraja treninga.

Volton se nasmijao, ali mu je osmjeh brzo iščeznuo sa lica.

– Prvo sam pomislio: ‘Dobro, ovo je zabavno’. Međutim, u Kobijevom glavi i u njegovim očima se moglo vidjeti ‘Ne, ja osjećam slabost, danas ću da te uništim’. Naučio me je lekciju. Mislim da je dao 70 i nešto poena na tom treningu. Ja sam molio za pomoć, ali niko od saigrača nije želio da mi pomogne. Da, taj ubilački instinkt i njegova radna etika… To će ostati uz mene do kraja života.

Nije bilo mnogo drugačije ni kada je ušao u “klinč” sa O'Nilom.

– Šek mi je isto to uradio jednog drugog dana. Da, Šek me je natjerao da ga čuvam. Počeo sam da ga fauliram u svakom napadu, a onda mi je rekao da će me udariti ako nastavim da ga fauliram, pa sam prestao. Nije bilo fer. Osjećao sam se kao dijete koje pokušava da se igra sa odraslima – dodao je Volton.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button