BIHRUKOMET

SADA I ZVANIČNO Vranješ je novi “orao”

Baš kao što je prije tridesetak dana najavljeno, Vladimr Vranješ je zvanično postao član Benfike u kojoj će ostati do ljeta 2024. godine.

Iskusni pivot napustio je Meškov Brest prije nekoliko mjeseci i poslije kraćeg odmora spreman je za novi izazov koji nije mali. “Orlovi” su minule sezone senzacionalno stigli do prvog evropskog trofeja u istoriji, osvojivši Ligu Evrope pobjedom nad Magdeburgom u finalu, a u novoj očekuju da preotmu titulu Portu u prvenstvu Portugalije.

Vranješ je dio slagalice nekada velikog umjetnika na terenu Čeme Rodrigeza koji se odlično snašao u ulozi trenera. Rukomet je na krajnjem jugozapadu Evrope u velikoj ekspanziji, što je prvo rezultiralo uspjesima reprezentacije, a potom i jačanjem klubova. Porto je postao stalni učesnik Lige šampiona, a Sporting i Benfika Lige Evrope sa tendencijom da svrgnu “zmajeve” sa trona.

Vranješ je prohodao u rukometnoj školi Borca, a do sada je igrao za Slovenj Gradec, Prijedor, Ademar Leon, PIK Seged, Tatabanju i Meškov Brest. Za reprezentaciju BiH igrao je od 2009. godine zaključno sa nastupom na Evropskom prvenstvu u januaru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button