EVROPAKOŠARKA

Grajner ponovo na sudu, razmjena još nije na vidiku

Američka košarkašica Britni Grajner vratila se u utorak pred ruski sud jer su SAD pokušale da izdejstvuju oslobađanje razmjenom zatvorenika kako bi joj pomogle da izbjegne kaznu do deset godina zatvora zbog optužbi za transport droge.

Dvostruka olimpijska šampionka sa reprezentacijom SAD-a i zvijezda Ženske nacionalne košarkaške asocijacije (WNBA), zadržana je u na moskovskom aerodromu Šermetjevo 17. februara sa patronama za elektoronske cigarete sa uljem kanabisa.

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je u srijedu da su SAD dale „značajnu ponudu“ Rusiji za oslobađanje američkih državljana zarobljenih u Rusiji, uključujući Grajner i bivšeg marinca Pola Vilana.

Izvor je rekao da je službeni Vašington voljan da razmijeni osuđenog trgovca oružjem Viktora Bouta, poznatog kao „Trgovac smrti“.

Rusija je rekla da još nije postignut dogovor, a Grajner vjerojatno neće biti razmijenjena dok ne bude donijeta presuda, što bi moglo biti sredinom avgusta.

Grajner (31) je priznala da je kriva, ali je poricala da je namjeravala da prekrši ruski zakon. Prošle nedjelje je rekla da ne razumije kako su patrone završile u njenom prtljagu, nagađajući da ih je vjerovatno nenamjerno spakovala.

Grajner je žurila da se pridruži svojoj ruskoj ekipi UMMC Jekaterinburg za plej of pošto je neko vrijeme provela kod kuće u Sjedinjenim Državama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
  2. Povratni ping: drostanolon wirkung
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button