EVROPAKOŠARKA

Rukovodstvo Nižnjeg ljuto na srpskog trenera zbog učestalih povreda

Rukovodstvo Nižnjeg Novgoroda nezadovoljno je pristupom treninzima trenera tima i selektora reprezentacije Rusije Zorana Lukića, prenosi telegram kanal „Free Agent“.

Pedesetogodišnji srpski trener je od 2017. prvi trener Nižnjeg Novgoroda, a u tom klubu sa velikim uspjehom radio je i od 2008. do 2014.

– Uprava kluba očekuje da će Lukić u novoj sezoni biti liberalniji prema svojim igračima, a treninzi manje intenzivni. Zbog toga je Nižnji Novgorod pristao da potpiše iskusnije igrače: 33-godišnjeg Džermejna Lava i 36-godišnjeg Antona Ponkrašova. U toku su pregovori sa još nekoliko igrača starijih od 30 godina – navodi se i dodaje:

– Primjer posljednje dvije sezone pokazuje koliko srpski trener na treninzima žestoko radi sa igračima u regularnom dijelu sezone i da plej-of „doživi“ samo polovina tima (mnogo povreda leđa). Konkretno, Nižnji Novgorod je u četvrtfinalnoj seriji sa CSKA imao superograničenu rotaciju (9-8-7 igrača).

Lukić je od 2021. selektor reprezentacije Rusije, a nedavno se spominjao kao jedan od kandidata da naslijedi Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde.

Dres ruskog kluba i sljedeće sezone će nositi srpski centar Nikola Jovanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: briansclub
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button