OSTALI SPORTOVIVATERPOLO

Jakić o oproštaju “šestorice veličanstvenih”: Mislim da su reči suvišne

Zaslužili su i više od toga, to su vrhunski igrači, a pre svega dobri ljudi, rekao je srpski vaterpolista Nikola Jakšić o oproštaju “šestorica veličanstvenih”.

Na bazenu “Milan Gale Muškatirović” zvanično će se od reprezentacije Srbije oprostiti momci koji su osvojili sve što je moglo da se osvoji, uključujući i dva uzastopna olimpijska zlata – Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

– Igrao sam s njima od 2015, imao sam tu čast da budemo zajedno punih sedam godina i mislim da su reči suvišne. Sve što će desiti u subotu su zaslužili i mnogo više od toga – rekao je Jakšić Tanjugu.

Podmlađena Srbija je ove godine osvojila dva peta mjesta na dva velika takmičenja – Svjetskom prvenstvu i završnici Svjetske lige, a sada se priprema za Evropski šampionat u Splitu.

– Nama je uvek cilj medalja i to ona najsjajnija. Idemo u Split sa namerom da damo sve od sebe. Desilo se to da smo na Svetskom prvenstvu izgubili u četvrtfinalu od Hrvatske, posle je usledila Svetska liga gde nismo bili u kompletnom sastavu, ali sada očekujem najbolje.

Jakšić, koji se trenutno oporavlja od povrede i nije igrao na turniru na Sardiniji, ističe da se nada da će biti spreman za Split.

– Tu sam, u Beogradu, idem na terapije, nadam se da će sve biti u redu i da ću biti spreman da zaigram i pomognem ekipi – poručio je Jakšić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button