TENIS

Počinje “Srpska open”: Džumhur prvi nosilac, vajld karte mladim teniserima iz BiH

Najbolje rangirani teniser BiH Damir Džumhur biće prvi nosilac na jubilarnom 20. čelendžeru “Srpska  open” u Banjaluci.

Svojevremeno 23. igrač svijeta prihvatio je poziv da učestvuje na turniru koji počinje 22. avgusta, a organizatori se nadaju da će kao svojevremeno Viktor Troicki iz najvećeg grada Srpske ponovo krenuti ka vrhu. Vlasnik tri ATP titule trenutno je 238. teniser svijeta jer je duže vrijeme muku mučio sa povredama, ali se polako vraća. Ove sedmice je nastupao na turniru u Dominikanskoj Republici gdje je igrao ddrugo kolo, a minule je igrao četvrtfinale Merbuša u Njemačkoj.

Izvršni direktor turnira Aleksandar Bolić potvrdio je da će učešće Džumhura dovesti do malih promjena među nosiocima.

– Znamo kakve je probleme Damir imao sa povredama i vjerujemo da će se na pravi način tenisu vratiti u Banjaluci. Pored njega očekujemo zaista kvalitetne tenisere. Drugi nosilac je Lorenco Đustino iz Italije, a posebna zanimljivost je da će igrati nekada veliko ime svjetskog tenisa Tomaš Beluči koji je nekad bio 21. igrač svijeta. “Kat of” za glavni turnir je 324. mjesto na ATP listi, dok je prošle godine bilo 379. – istakao je Bolić.

Kao što je i ranije najavljeno šansu na jednom od najjačih turnira u regionu dobiće mladi domaći teniseri, Andrej Nedić i Dražen Petrović koji će, baš kao i juniorski šampion Vimbldona Mili Poljičak, kroz kvalifikacije pokušati da se domognu mjesta u glavnom kosturu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
  2. Povratni ping: extra resources
Back to top button