ATPTENIS

Djoković govorio o planovima do kraja karijere

Najbolji srpski, a vjerovatno i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ne planira da se zaustavi, već ima još dosta ciljeva koje želi da ostvari.

Otkrio je to u intervju novinaru Grahamu Besindžeru gde je govorio o daljim planovima u karijeri.

– Imam još mnogo toga da uradim u ovom sportu. Verujem da mogu da osvojim još grend slemova, da dodatno popravim rekord kao igrač na prvom mestu na listi. To su moji jasni ciljevi – rekao je Đoković na početku razgovora.

Đoković je već vlasnik rekorda za najviše nedelja provedenih na prvom mjestu sa 373 sedmice, 63 više od Rodžera Federera na drugoj poziciji. Dok je Rafael Nadal na vrhu bio 237. Zanimljivo je i da je Srbin na prvom mjestu proveo 122 sedmice u nizu.

– U isto vreme, to nisu jedine stvari koje me motivišu. Svakodnevno me ispunjava da radim na sebi, na svom ličnom rastu – rekao je Đoković, koji je u karijeri osvojio 21. trofej na grend slemovima.

Novak ima jedan trofej manje od sa Rafaela Nadala koji je ove godine na svojoj strani imao korona virus zbog koga je srpski as propustio učešće na Australijan openu, a vjerovatno će se isto desiti i u Njujorku.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button