TENIS

Ćorić ne krije sreću “Mislio sam da ću da izgubim u prvom kolu”

Hrvatski teniser Borna Ćorić podijelio je utiske poslije osvajanja prvog Mastersa.

To mu je prva titula poslije 2018. godine, ukupno treća u karijeri, a došla je nakon duge borbe sa povredama.

– Hvala mojim roditeljima, koji nisu ovde, mojoj sestri, timu. Bilo nam je veoma teško. Da fizio nije bio uz mene ja ne bih bio na terenu. Naravno, hvala i mom treneru Matu. Veoma naporno smo radili da bismo bili ovdje – izjavio je Ćorić.

Dvadesetpetogodišnji Hrvat je na putu do titule pobijedio i Musetija, Nadala, Bautistu Aguta, Ože-Alijasima i Norija.

– Nisam bio spreman za ovaj govor prije pet dana, da budem iskren. Mislio sam da ću izgubiti u prvom kolu – iskreno je poslije osvajanja trofeja rekao Borna i nastavio:

– Nikada nisam mislio da će mi se ovo desiti. Nedjelju sam počeo bez mnogo samopouzdanja, nisam se dobro osjećao na treningu, išao sam od meča do meča. Bio sam presrećan poslije pobjede u prvom kolu, a onda sam pobijedio Nadala i samopouzdanje je krenulo da raste. Bilo je baš posebno – rekao je.

Ćorić je ne mnogo prije ovog turnira bio na jednogodišnjoj pauzi zbog povrede.

– Nikada nisam bio van terena toliko dugo, bilo je baš čudno. Prvih par mjeseci poslije toga sam se zabavljao sa prijateljima, sve je bilo okej, ali je onda postajalo sve gore i gore. Bio sam anksiozan, nesrećan. Paničio sam, ali sam imao prave ljude uz sebe koji su me podržavali i vjerovali u mene – rekao je.

Ono što je najviše iznenadilo kod Ćorića bio je nevjerovatan prvi servis.

– Nikada u životu nisam servirao ovako dobro, posebno u najvažnijim trenucima. Kada ovako serviram onda sve ostalo bolje funkcioniše i opušteniji sam. Potrebno mi je sada da se odmorim, pa ćemo da vidimo šta će biti na US openu. Nisam navikao na ovo. Želim da se za taj turnir pripremim što je bolje moguće – podvukao je Ćorić.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: vig rx
  2. Povratni ping: Testing automation tools
  3. Povratni ping: 다시보기
Back to top button