KOŠARKAREGION

KAKO PROTIV JANISA Pešić: Nećemo mu ništa dati; Lučić: Dodatni motiv

Selektor Srbije Svetislav Pešić i kapiten Vladimir Lučić pričali su o duelu sa Janisom Adetokumbom.

Dvostruki MVP NBA lige predvodiće Grčku u četvrtak u Štark areni (20h), u prvom meču druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

– Nećemu mu ništa dati. Plan se saopštava igračima. Prvi plan je da mu smanjimo broj primljenih poena iz tranzicije. Tu su mnogo jaki, najveći timski kvalitet im je što dobro trče, imaju tu altieku. Janis i oba burazera, kao i Kalates. Naš plan je zasnovan kako smanjiti broj poena Grčke iz tranzicije. To je fokus, imamo individualnih zadataka, Dorsi, Kalates. Dorsi je igrao dobru sezonu, vidim da mu je trener dao više prostora, loptu u rukjama, oseća se dobro, komotno. Janis je target za svaku odbranu, ne samo za našu. Nije Janis sam, imaju sve košarkaši na koje moramo da obratimo pažnju. Ponekada napad može da bude najbolja odbrana, ako im napadnemo igrače… Ima dosta detalja o kojima razgovaramo – rekao je selektor Pešić.

Lučić će biti među igračima koji će na terenu biti zaduženi da zaustave Janisa.

– Dodatan motiv da se nadmećeš sa jednim od najboljih na svetu. Atletski je možda i najdominantniji, treba timski da se zaustavi. Individualni zadaci jesu bitni, ali ekipno, kao tim, treba dobro da ga čuvamo – rekao je kapiten Srbije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: crystal meth structure
  2. Povratni ping: greasy pink strain
  3. Povratni ping: 비트코인종목추천
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button