ATPGRAND SLAMTENIS

„Rafa završava 2022. kao prvi, odluka ATP naškodila Novaku“

Legendarni teniser Džon Mekinro prognozirao je kako će se ostatak sezone u muškom tenisu odigrati, a najveće povjerenje ima u veterana Rafaela Nadala.

Španac se nalazi u dobroj poziciji pred US open jer 2021. godine na tom tunriru nije učetvovao, pa ne brani nijedan bod.

– Apsolutno mislim da je Rafa favorit da završi godinu kao najbolji teniser svijeta. Bio bih iznenađen ako se to ne bi dogodilo. Tako je ispalo – pomoglo mu je što se na Vimbldonu nisu dijelili bodovi. Ta odluka je bila na štetu Novaka Đokovića i ostalih koji su imali dobre nastupe. Zaista je sjajno što Nadal može do prvog mjesta, a imao je šestomjesečnu pauzu zbog povrede. Izgubio je od Ćorića u Sinsijatiju, ali svi znamo da je njemu najbitniji USO. Mislim da, uz dužno poštovanje, Rafa ne brine mnogo zbog poraza u Ohaju – kaže Džon Mekinro, sedmostruki grend-slem šampion.

Nadal se trenutno nalazi na trećem mjestu ATP liste – ispred njega su Danil Medvedev i Aleksander Zverev, a iza njega mladi sunarodnik Karlos Alkaraz. U Njujorku će se boriti za rekordni 23. grend slem trofej u karijeri. Na prvoj poziciji je tokom karijere proveo 209 nedjelja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button