BIHRUKOMET

Cirkus u Doboju: Švajcarci namjerno izgubili? Finale će bar biti sjajno i to pred TV kamerama

Cirkus koji je počeo odlaskom Celja usred takmičenja nastavljen je posljednjeg dana borbe u grupnoj fazi Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona u Doboju

Naime, ekipa Sent Galena koja je na startu turnira savladala Zagreb večeras je u trećem kolu izgubila od Tatran Prešova sa 22:32. Ne bi to bilo toliko čudno da Slovaci nisu jedva „skrpili“ tim za ovaj meč pošto imaju mnogo povrijeđenih i bolesnih rukometaša. Tako je večeras golman prinudno igrao na poziciji pivota, a bili su praktično bez izmjene. I tako ranjeni očitali su bukvicu onim strašnim Švajcarcima sa početka turnira, te u jednom trenuku stigli nadomak 15 golova viška koliko im je trebalo da se plasiraju u finale.

Ipak, Sent Galen je “uspio” da smanji na deset, dovoljno da „izabere“ Borac kao rivala za peto mjesto. Koliko je sve bilo providno govori i to da su najbolje sudije BiH Amar i Dino Konjičanin jedva čekali kraj utakmice i da su bez pozdrava otišli put svlačionice.

Ako je za utjehu organizatorima, ali i istinskim ljubiteljima rukometa u velikom finalu u subotu od 19 časova sastaće se prošlogodišnji pobjednik Zagreb i Al Ahli i to pred TV kamerama jer je obezbijeđen prenos na televiziji „Arena sport“. Od 16.30 časova igraće Vojvodina i Tatran za treće mjesto, dok će u 11 snage odmjeriti Borac i Sent Galen. Utakmica za sedmo mjesto beče biti ni igrana jer su organizatori odlučili da Celje stave na dno poretka (iako kruže informacije da su ih Slovenci odavno upozorili da ne mogu ostati do kraja turnira), pa je domaća Sloga zauzela sedmu poziciju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button