EVROPAKOŠARKA

MILUTINOV HVALI SAIGRAČA Jaramaz je bio na vrhunskom nivou

Centar Srbije Nikola Milutinov rekao je da je selekcija zabilježila bitnu pobjedu protiv Grčke, ali da ima još dosta da se uradi u kvalifikacijama za Mundobasket.

Košarkaši Srbije pobijedili su u “Štark areni” selekciju Grčke poslije produžetka sa 100:94, u meču prvog kola druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Srbija u Grupi I sada ima dvije pobede i tri poraza i nalazi se na četvrtoj poziciji.

– Stvarno bitan meč, bitna pobeda za nas, svi znamo značaj ove utakmice koji je bio. Tako da mnogo sam srećan i zadovoljan što smo uspeli da pobedimo i obradujemo naše navijače, kojim želim ovom prilikom da se zahvalim, što su došli i ispunili halu, i stvarno su bili tu sa nama sve vreme, tako da mi je drago da smo obradovali i njih i nas i idemo dalje. Ovo je samo jedna utakmica, imamo još dosta da radimo u ovim kvalifikacijama – rekao je Milutinov.

Drugo poluvreme za reprezentaciju Srbije zbog povrede nije odigrao plejmejker Vasilije Micić.

– Teško je kada izgubite takvog igrača na jednoj ovakvoj utakmici, ali moram da pohvalim Jaramaza (Ognjen), koji ga je odmenio na najbolji mogući način. Pogađao je kad je trebalo, davao je neke teške šuteve i stvarno je igrao na vrhunskom nivou, i pokazao svima njegov kvalitet. Drago mi je zbog njega jer znam koliko radi, i koliko želi da se dokaže – dodao je košarkaš moskovskog CSKA.

Milutinov je istakao da će se selekcija kroz dalje utakmice još više “uigrati”.

– Bitno da smo pobedili, uvek je bolji osećaj kada se pobedi. Ovo je samo jedna pobeda, ima još mnogo da se radi – rekao je on.

Srbija naredni meč u kvalifikacijama igra na gostovanju protiv Turske u nedelju. Turska je danas u Rigi poražena od Letonije sa 111:85.

– Biće teško, pre svega što igramo pred njihovim navijačima, svi znaju da oni imaju odlične navijače, tako da će biti teško. Ali ajde da pričamo sutra o Turskoj, da uživamo danas u ovoj pobedi – zaključio je Milutinov.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button