EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

PROMAŠENA INVESTICIJA Najskuplji igrač u istoriji Arsenala na pozajmici

Fudbaler Arsenala Nikolas Pepe provešće sezonu u redovima Nice kao pozajmljen igrač Tobdžija. U dogovor nije uključena otkupna klauzula, koja bi klubu sa juga Francuske omogućila da otkupi reprezentativca Obale Slonovače.

Boravak na „Emirejtsu“ nije tekao po planu za 27-godišnjaka, koji je i dalje rekordna akvizicija londonskog kluba: Arsenal je prije tri godine platio Lilu 72 miliona funti za usluge krilnog igrača. Tadašnji menadžer Unai Emeri ga nije želio u timu i zbog blijedih partija je sve češće sjedio na klupi.

Arsenal prethodne sezone nije nastupao u evropskim takmičenjima, što je omogućilo šefu stručnog štaba Mikelu Arteti da ukaže povjerenje mlađim fudbalerima. Bukajo Saka se ustalio u startnoj postavi na poziciji desnog krila, što je dodatno limitiralo Pepeov doprinos, dok je tokom ljetnog prelaznog roka doveden brazilski fudbaler Markinjos, koji takođe nastupa uz desnu aut-liniju.

Pepe je postigao 27 golova i zabilježio 21 asistenciju na 112 nastupa u dresu Arsenala. Očekuje se da će u timu Lusijana Favra nastupati isključivo na desnoj strani, a podršku u napadu će imati u vidu Kalvina Stengsa, Amina Guirija i Endija Dalora. Izabranici Lusijana Favra nisu dobro otvorili sezonu: i dalje nemaju pobjedu u Ligi 1 i posle tri utakmice zauzimaju tek 16. poziciju sa dva boda.

Nica je u četvrtak obezbijedila plasman u grupnu fazu Lige konferencije, uprkos porazu u prvoj utakmici sa Makabijem u Tel Avivu (1:0) pošto su u revanš meču slavili rezultatom 2:0. Francuski klub se nalazi u trećem šeširu, a žrijeb je na programu u petak od 14 časova i 30 minuta.

Izabranici Lusijana Favra u narednom kolu dočekuju Marsej – utakmica na „Alijanc rivijeri“ se igra u nedelju u 15 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button