FUDBAL

“Kao majmun” Real pokrenuo tužbu zbog vrijeđanja igrača

Napadač Real Madrida Vinisijus Žunior sjajno je počeo sezonu i u pet mečeva prvenstva Španije postigao je četiri gola, ali njegova proslava ne dopada se dijelu španske fudbalske javnosti.

Dvadesetdvogodišnji reprezentativac Brazila pogotke slavi plesom, što je karakteristično za veliki broj južnoameričkih fudbalera. Vinisijusa je posebno kritikovao Pedro Kastro, predsjednik Udruženja španskih agenata.

– Ako postignete gol i nakon toga plešete sambu, idite na Sambodrom. Na terenu moraš da poštuješ svoje kolege i prestaneš da se ponašaš kao majmun – rekao je u emisiji El Chiringuito.

Nakon što je čuo riječ “majmun”, voditelj je prekinuo govor i poručio mu da ne može tako da oslovljava ljude.

U petak uveče oglasio se i klub sa „Santijago Bernabeu“ stadiona.

-Real Madrid osuđuje sve rasističke i ksenofobne ispade u svetu fudbala i sporta, ali i u životu uopšteno, a posebno osuđujemo komentare koji su u posljednjih nekoliko sati upućeni našem igraču Vinisijusu Žunioru. Real Madrid želi da pokaže ljubav koju gaji prema Vinisijusu, fudbaleru koji razume da je jedini stav prema fudbalu onaj baziran na radost, poštovanje i sportsko ponašanje. Fudbal je najglobalniji sport koji postoji i mora da bude primjer kada su u pitanju vrijednosti suživota. Klub je dao ovlašćenje našim advokatima da pokrenu pravne postupke prema svima koji rasističkim ispadima vrijeđaju naše igrače,“ naveli su iz Real Madrida.

Vinisijus je 2018. iz Flamenga došao u Madrid, a prošle sezone je postigao 17 golova uz 10 asistencija u 35 utakmica prvenstva Španije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button