BIHRUKOMET

Duška Tintor o potezu kojim je ukrasila trijumf nad Kiprankama: Došlo je spontano i leglo kako treba

Jedna od najboljih rukometašica Borca Duška Tintor zadovoljna je poslije prolaza svog tima u treće kolo EHF evropskog kupa.

Sa dvije ubjedljive pobjede protiv Latsije ukupnim rezultatom 79:38, Banjalučanke su ostvarile najveći evropski uspjeh u istoriji, pa će 18. oktobra saznati s kim će ukrstiti koplja u narednoj fazi takmičenja. Kao što se i naslućivalo, Kipranke nisu bile ozbiljna prepreka, ali raduje što su “osice” odigrale ozbiljno svih 120 minuta.

– Utakmice su pokazale da je velika razlika u kvalitetu u našu korist. Što je najvažnije dokazale smo to na terenu i u velikom stilu prošle u treću rundu u kojoj klub nikada nije bio – rekla je Tintor.

Ono što će ostati zapisano jeste da su se u drugoj utakmici u strijelce upisale sve rukometašice Borca, a djevojka iz Prijedora “počastila” je lijepim potezom publiku i TV auditorijum. U finišu meča šmekerski je završila jednu kontru završivši akciju šutem iza leđa.

– Došlo je nekako spontano, nije nešto što sam unaprijed planirala. Ponekad na treningu završim akciju na ovakav način, a sada je “leglo” i na utakmici i to u trenutku kada smo zaokruživale veliki uspjeh – naglasila je Tintor.

Žrijeb za treću rundu je u današnji dan, a mnogo je klubova sa kojim “osice” mogu da odmjere snage 3. i 10. decembra.

– Nemamo posebnih želja, ali ne bismo imali ništa protiv da nas ponovo sreća pogleda. Bilo kako bilo, trudićemo se da prikažemo našu najbolju verziju i pokušamo da napravimo još jedan korak – naglasila je Tintor.

Ono što raduje trenera Nikolu Bijelića jeste skori povratak Lane Lončar na parket. Ona već neko vrijeme radi sa ekipom, a danas bi i definitivno trebalo da dobije dozvolu ljekara da može na parket poslije godinu odsustva. Povreda Dajane Ignjatović prema prvim prognozama nije teže prirode.

– Imali smo zaista mnogo problema u minulom periodu i nadam se da smo ispucali sve pehove. Lanu ćemo postepeno uvoditi u utakmice jer je ipak dugo odsustvovala.

Sa druge strane, Dajana je povrijedila skočni zglob i nalazi kažu da mora mirovati 14 dana. Imaće i dodatni pregled pa se nadam da nije ništa ozbiljno – rekao je Bijelić.

Vrijeme za bodove

Formu sa evropskih izazova potrebno je što prije prenijeti na premijerligaške parkete nakon uvodnih poraza od najvećih rivala Gruda i Hadžića. Prilika za to je već prekosutra kada Banjalučanke gostuju Zrinjskom u zaostalom meču trećeg kola.

– Imali smo težak početak, a sada moramo da iskoristimo dobar trenutak i počnemo skupljati bodove. Pobjedama smo podigli moral i očekujem još bolje partije u nastavku sezone – naglasio je Bijelić.

(Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button