FUDBAL

Bio je zvijezda Juventusa, a preživljavao kao konobar : Siromašan sam, za sve krivi spori konji i brze žene

Svakog 14. oktobra na njegov rođendan profesionalni fudbaleri bi trebali da se sjete tužne sudbine nekada velike zvijezde Juventusa Fabijana O Nila, koji je dosegnuo zvijezda a nakon toga doživio potpuni kraj.

redove torinskog tima stigao je 2000. godine i dijelio svlačionicu s mnogim zvijezdama poput Van der Sara, Alesandra Del Pjera, Zinedina Zidana.

 Za njega je legendarni Francuz Zidan rekao da je bio jedan od najtalentovanijih igrača sa kojima je trenirao i igrao ali mu to ipak nije pomoglo da ima normalan život.

Urugvajac je u karijeri zaradio milijune, ali je zatim doživio potpuni finansijski krah i morao je da radi ako konobar kako bi preživio, a za sve je okrivio spore konje i brze žene.    

– Ništa više nemam. Potrošio sam 14 miliona evra. Krivi su spori konji i brze žene. Siromašan sam, ali opet sam sretan. Glavno je da obitelj i ja imamo nešto jesti. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat. Moja je i samo moja krivica. Žene su se zaljubljivale u moje pijano izdanje, a onda su pokušavale promijeniti me. Nitko me nije mogao promijeniti . Čak su mi nudili i pomoć psihologa. Od mene su bogatije i moje bivše žene – govorio je O’ Nil dok je radio kao konobar.

Dok je nastupao za Peruđu i Kaljari namještao je utakmice italijanske lige što je otvoreno priznao.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button