BIHRUKOMET

Smajlagić pred Crnu Goru: Stvaramo pristup ili odnos drugačiji nego što su momci navikli

Rukometaši BiH sutra u 20 časova (dvorana „Mirza Delibašić“) dočekuju Crnu Goru u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a selektor Irfan Smajlagić je umjereni optimista uoči ovog meča.

– DImali smo naporan ritam posljednja tri dana, to su sve neke okolnosti, koje igrače iscrpljuju. Stvaramo pristup ili odnos skroz drugačiji nego što su navikli. Paralelno radimo na puno segmenata. Moramo biti istrajni i strpljivi. Mislim da je reakcija igrača dosta pozitivna. Žele napredovati, trude se, žele se taktički i tehnički nadograđivati. Trebamo biti realni i tražiti pozitivno, a negativno izbacivati. Težimo ka tome da budemo što bolji. Taktička disciplina mora biti na vrhunskom nivou. Ne bježimo od rezultata, težimo da svaki igrač da svoj maksimum, a da posljedica bude rezultat. Nama je svaka utakmica bitna da se nadograđujemo – rekao je Smajlagić.

Povratnik u reprezentaciju Marko Panić ističe da su njegovi saigrači dali sve od sebe u Mariboru, te očekuje da isto tako bude i protiv Crne Gore koja je značajno napredovala u posljednjih godinu i po dana.

– Crna Gora je jako dobra ekipa, ali kao što šef kaže to je po mjeri za nas. Mislim da će nam biti lakše igrati. Mislim da se trebamo fokusirati na svoje kvalitete i stvari koje radimo, da probamo ostvariti. Očekujem jedino da damo svoj maksimum. Jako je teško sve ukombinovati. Imamo bazu napada i odbrane, i ako to iskombinujemo, vjerujem da će rezultat doći. Oni su u prednosti, jer su duže zajedno, uigraniji su. Što se tiče nas, imali smo sjajnu podršku u Mariboru, volio bih da se to ponovi u Sarajevu. Navijači nam daju snagu. Izaći ćemo sutra na utakmicu i odraditi maksimalno i dati 100 posto mogućnosti – zaključio je Panić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button