ATPTENIS

“Federer najbolji svih vremena? Komplikovano je”

Karla Suares Navaro, teniserka iz Španije, već godinu dana ne igra na turnirima.

Španska teniserka se povukla u ljeto 2021. godine, pošto je dobila bitku protiv kancera, koji joj je otkriven u septembru 2020.

Suares Navaro je nedavno u intervjuu za “As” pričala o tome kako provodi vrijeme sada kada se više ne bori za poene i titule.

– Mi teniseri putujemo mnogo, takav je kalendar, ali vjerujte da do skoro nisam imala vremena da upoznam sopstvenu zemlju. Sebi sam poslije povlačenja dala zadatak da je prokrstarim od početka do kraja, sada sam posvećena sjeveru zemlje. Imam mnogo planova u vezi svega što nisam mogla da radim dok sam se bavila tenisom – kaže Karla.

Španski tenis je posebno jak u muškom singlu, prva dva mjesta rezetrvisana su sa igrače iz te zemlje, Karlosa Alkarasa i Rafaela Nadala.

Alkaras je nedavno izrazio žaljenje što nikada neće odigrati meč sa Federerom, a Karla ima zanimljivo mišljenje u vezi Švajcarca.

– Svi koji vole ovaj sport vole Rodžera Federera. Ostavio je veliki trag. Ipak, reći da je najveći svih vremena, o čemu se vodi velika debata, to je jako komplikovano. Jasni je da je promijenio tenis i sport uopšte. Kada trenirate, želite da budete poput njega, da igrate sa tom elegancijom, bez da se oznojite. Djelovalo je kao da mu nije teško da igra. Svi želimo da budemo poput njega – kaže Suares Navaro, nekada šesta igračica svijeta.

Ona vjeruje da će Alkaras biti taj koji će dominirati narednih godina.

– Možda ga vide kao zamjenu za Nadala, ali Rafa nastavlja da igra, u njegovim smo posljednjim igračkim godinama. Vrijeme prolazi isto za sve, a od Rafe se mnogo tražilo. Fizički, Rafa nije ono što je bio, mada nas na mentalnom nivou izvijek iznenadi. Dolaze mlađi i sreća je da imamo Karlitosa, trebalo bi da uživamo, mislim da će nam donijeti mnogo uspjeha u budućnosti – zaključila je španska teniserka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button