BIHRUKOMET

Arizanović: Drugarstvo je ključ naše igre, dobro je što ne više nema Kosa u Izviđaču

Poslije šest kola Premijer lige za rukometaše na vrhu tabele nalaze se Izviđač i Leotar sa po 11 bodova, a član Trebinjaca Vladan Arizanović priznaje da je pogled sa vrha vrlo lijep posebno zbog teškog rasporeda na startu sezone.

Momci iz Hercegovine perfektno su odradili posao na domaćem terenu jer su pobijedili aktuelnog šampiona Borac, pred početak takmičenja možda i prvog favorita lige Slobodu, te Gračanicu koja je tradicionalno kandidat za visok plasman. Posljednji u nizu trijumfa ostvarili su protiv Iskre (42:39), pokazavši da će i ove sezone biti najprijatnije iznenađenje lige.

– Priželjkivali smo ovako nešto, ali nismo mogli da očekujemo. Sada na naplatu dolaze svi jaki treninzi i dobar rad tokom priprema. I minulu EHF pauzu iskoristili smo da se još bolje uigramo i spremimo za ono što nas očekuje. Protiv Iskre je bilo dobrih i loših stvari. Nismo uspjeli na pravi način da branimo njihovu igru sa pivotom, odbrana je bila prilično loša, ali smo sve uspjeli da nadoknadimo. Najvažnije je da smo došli do pobjede – rekao je Arizanović.

Sjajan start sam po sebi nameće pitanje o ambicijama, ali odlični lijevi bek čvrsto stoji na zemlji.

– Ništa se nije promijenilo u odnosu na zacrtane ciljeve. Želimo da buemo u vrhu kao i prošle sezone, a ako vidimo da postoji šansa za nešto više potrudićemo se da je iskoristimo. Druge ekipe možda imaju veće budžete i igrače koji imaju veće iskustvo, ali kod nas vlada drugarski, prijateljski odnos na terenu i van njega. To je osnovni preduslov da igramo dobro i postižemo ovakve rezultate. Svjesni smo da nas čeka još dosta izazova, ali se ne plašimo nijednog – naglasio je Arizanović.

Idući je već sutra kada će ekipa Darka Tavića odmjeriti snage sa Izviđačem u Ljubuškom. Želja Trebinjaca je da i poslije tog meča budu na vrhu iako su svjesni da neće biti lako. Oba okršaja minule sezone završena su remijem, pa nema sumnje da će i ovaj biti vrlo zanimljiv.

– Sjajna su ekipa, igraju vrlo brzo i sigurno da imaju najviše ambicije. Dobra stvar je što ih je prije nekoliko dana napustio najbolji rukometaš Miloš Kos. Znamo da nam neće biti lako, ali smo puni samopouzdanja i spremni da odigramo bolje nego što je to bio slučaj protiv Iskre – zaključio je Arizanović.

U Trebinju kao kod kuće

Momak iz Vranja drugu sezonu nosi dres Leotara, a dolazak u Trebinje ocjenjuje kao odličan potez.

– Od prvog dana se osjećam kao kod kuće. Svi u klubu su me prihvatili kao člana porodice, ljudi u gradu vole sport i sportiste. Posebno sam zadovoljan saradnjom sa Darkom Tavrićem. On radi fenomenalan posao i sigurno je najzaslužniji za naš napredak – rekao je Arizanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Ventilatoare de acoperis
  2. Povratni ping: serviços informática
Back to top button