BIHRUKOMET

Branković žestok: Magodine izjave politikanstvo, vidjećemo plodove njegovog nerada!

Direktor Rukometno kluba Borac i potpredsjednik RS BiH Vladimir Branković žestoko je odgovorio na optužbe koje je njemu i Rukoemtnom savezu Republike Srpske uputio Kenan Magoda.

Branković je juče u izjavi za “Glas Srpske” bio suzdržan, ali je sada odlučio da uzvrati pošto je Magodin istup sve, samo ne, korektan. Prvi čovjek RS BiH je naglasio da čelnici iz Srpske nisu donijeli ni marku u savez i navodno pisao čelnicima Evropske rukometne federacije (EHF) tvrdeći da se RS BiH nalazi u bezizlaznoj situaciji zbog dugovanja iz ranijeg perioda. Osim toga, ustvrdio je da se politika miješa u sve.

– Nemam riječi koliko je mržnje i tendencioznosti u tim izjavama, bh. rukomet predstavlja u lošem svjetlu, a on kao trenutni predsjednik takve stvari ne smije sebi dozvoliti. Pored toga, napada Rukometni savez RS, koji je u posljednjih godinu i po dana dao sve što treba da bi RS BiH mogao funkcionisati. Kompletno je izdao podračun kako bi finansijske transakcije mogle biti završene, računovodstvo vodimo da sve bude po zakonu, sve i jedan uplaćeni izvod se dostavi predsjedništvu RS BiH. I to je hvala RS RS, koji je i osnivač RS BiH, ali to Magoda ne zna, kao i dosta drugih stvari. Vidjećemo plodove njegovog nerada ili lošeg rada, a sigurno će i sam postati svjedok posljedica vlastitih grešaka – rekao je Branković za “Mondo”.

Prema njegovim riječima, sve što radi predsjednik Saveza prema statutu mora da prođe kroz instituciju Upravnog odbora.

– Dobro je poznato da njegove stavove ne podržava niko od članova UO RS BiH. Biće zanimljiva sljedeća sjednica gdje Magoda mora dobro da obrazloži poteze i ono što je bacao blato na Rukometni savez Republike Srpske, koji je ponavljam mnogo učinio za RS BiH. Da reprezentacije idu na svjetska i evropska prvenstva i sada je više od 100.000 KM iz Republike Srpske prošlo po zakonu i uz plaćene doprinose i poreze. Mogu samo da kažem još hvala Marinku Umičeviću, zato što je maksimalno zaveo red i bez potpisa sva tri predsjednika ne može da ode niti jedna marka bez uplaćenih poreza i doprinosa. Koji su njegovi motivi da govori to što govori, ne želim da znam, ali to što spominje moje ime i Rukometni savez Republike Srpske nikako nije na mjestu već obično politikanstvo. Sve će to morati da objasni na sjednici u Cazinu, gdje će domaćin Upravnom odboru biti Emir Dautović – istakao je Branković.

Magod aje između ostalog rekao: “Neće uspjeti u svojim namjerama. Dali smo Fudbalski savez u ruke ljudima kojima je cilj uništiti sve što ima veze sa BiH, Rukometni savez im nećemo dati”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button