TENIS

“Današnji teniseri? To su brendovi”

Mark Filipusis, nekada osmi teniser svijeta, dao je intervju za “Tenis Čenel”.

Australijanac, koji je stizao i do finala na Vimbldonu i US Openu, poredio je period kada je on igrao tenis sa današnjim.

Kada su ga pitali koje su ključne razlike, Mark je rekao da se to odnosi prije svega na igrače.

– Dana je igrački boks krcat. Nekada imali ste tamo samo trenera i to je to, eventualno trenera. Tako je bilo krajem devedesetih. Sada su teniseri kao brendovi. Imate kompletan tim, što je potpuno drugačija stvar. Potom, niste imali društvene medije i forume. Igrali ste i naravno, nosili ste se sa publikom, dali poslije par autograma i to je to, mogli ste odmah da se isključite. Mogli ste da se isključite kad poželite i da se izgubite odatle – kaže Filipusis.

Saglasio se sa ocjenom da su igrači nekada bili čvršćeg karaktera.

– Ovi momci danas su talentovani, nevjerovatne su atlete, ali su mekani. Prošao sam nedavno na jednom turniru kroz centar, i šta sam vidio. Imaju frizerski salon, i mjesto gdje rade tretmane za stopala i nokte. Mislim, stvarno – dodao je Australijanac.

I na terenu je sasvim drugačije.

– Kad god bi mi neko skratio loptu, ja sam gađao u tijelo protivnika. Uvijek! Kažeš izvini i ideš dalje. Sada je to u stilu kao da moraš da mu pošalješ mejl da mu se izviniš, tekst na Instagramu, Tviteru. Idi na njega ponovo! Pogodi ga – dodao je Mark.

Objasnio je i kako je došlo do toga da sarađuje sa Stefanosom Cicipasom.

– Ako se već posvetim nekom, mora taj da bude prava osoba, kako bi sve imalo smisla. Sa Stefom je sfe imalo smisla i sama pomisao na rad me je uzbudila. On je svestran kao igrač. Naravno, ostaje dosta pozadi, ali voli da ide naprijed. Mislim da bi na tome moglo još da se radi. Niko više ne radi na volejima. Razumijem da su se vremena promijenila, da su uslovi sporiji, tereni teži, loptice isto. Ipak, to je i dalje važan element igre, izaći napred i završiti poen – zaključio je Filipusis.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: cartel oil company
Back to top button