BIHRUKOMET

Magodin autogol osudili svi! Kome treba povratak u devedesete?

Istup prvog čovjeka Rukometnog saveza BiH Kenana Magode, u kojem na najprizemniji način za sve probleme krivi srpske članove Upravnog odbora, pokazao je da i dalje živi u ratnom periodu, iako je od nesrećnog sukoba prošlo bezmalo tri decenije.

Dolazak nove garniture ljudi u rukovodstvo najtrofejnijeg sporta BiH, sloga na Skupštini, pomirljivi tonovi i stisnute ruke nisu potrajali dugo. Poslije samo nekoliko mjeseci došlo je do razmimoilaženja, a za to je ovaj put kriv onaj koji bi trebalo da bude primjer ostalima. Magoda je pokazao pravo lice prebacivši svu krivicu na RSRS, odnosno kolegu u Predsjedništvu Vladimira Brankovića. Otišao je čak do toga da kaže: “Neće uspjeti u svojim namjerama. Dali smo Fudbalski savez u ruke ljudima kojima je cilj uništiti sve što ima veze sa BiH, Rukometni savez im nećemo dati.”

– Žalosno je uopšte komentarisati tako nešto. Ovim je mnogo više rekao o sebi i tu bih stao – kazao je Branković.

Prilikom dolaska Magoda je najavio da će zasukati rukave i krenuti da rješava situaciju po situaciju, ali se četiri mjeseca poslije ništa nije pomjerilo. Jedino što je insistirao na postavljanju Irfana Smajlagića za selektora, sa kojim je sarađivao u zlatno doba sarajevske Bosne, kada se dijelilo i “šakom i kapom”. Iz Rukometnog saveza Republike Srpske juče su oštro reagovali.

– Govorili ste kako treba zasukati rukave, a vi ste bili u izbornoj kampanji da biste nakon toga otišli u Maleziju. Sve poslove je morao da radi Branković i drznuli ste se da se sada okomite na njega. Nećemo sjediti skrštenih ruku već ćemo ga upitati ko je on da bez znanja Upravnog odbora RS BiH odluči da novom selektoru Irfanu Smajlagiću da platu u neto iznosu od 5.000 evra, plus ostale privilegije. Zbog čega je odlučio da iz tekuće sezone Premijer lige ispadne pet klubova? Rukometni savez Republike Srpske još nije dobio odgovor na ovo pitanje i mi i dalje tražimo da se ova odluka stavi van snage – stoji, između ostalog, u saopštenju RSRS.

Ono što je ohrabrujuće u svemu ovome jeste da je Magoda usamljen u svojim razmišljanjima jer su za “Glas Srpske” to potvrdili članovi UO iz redova bošnjačkog i hrvatskog naroda. Svjesni su da je ovo autogol koji će biti centralna tema sjednice koja je zakazana za 3. novembar u Cazinu. A trebalo je da bude drugačije, jer je akutnih problema zaista mnogo. Prvi je famozni poreski broj.

Rasulo u kancelariji

Ono što se takođe desilo otkako je Kenan Magoda glavni i odgovorni jeste da je RS BiH izbačen iz prostorija “Energoinvesta”, te je kancelariju saveza napustila jedina zaposlena i v.d. generalnog sekretara Tarik Smajović.

(Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button