GRAND SLAMTENIS

KIRJOS APELUJE NA VLASTI Novak mora da igra u Australiji

Novak Đoković će naredne nedjelje igrati na Mastersu u Parizu, ali uveliko misli i na narednu sezonu i grend slem u Melburnu.

Još je sve neizvjesno po pitanju toga da li će Đoković imati priliku da se bori za deseti trofej na Australijan openu.

Njegova želja je da igra, ali i dalje je na znazi zabrana ulaska u zemlju koja mu je u januaru izrečena u trajanju od tri godine.

Jedan od onih koji apeluju na australijske vlasti da povuku odluku o zabrani ulaska Đokovića u zemlju je i Nik Kirjos.

Finalista Vimbldona je jednostavno objasnio zbog čega bi Novak trebalo da igra na prvom slemu sezone.

– Nadam se da će Novak biti ovdje, to je za dobro sporta. Nadam se da će biti ovdje. Vidjeli smo nedavno kako se jedna legenda, Rodžer Federer, oprašta od sporta. Biće teško da ga neko nasljedi – kaže Kirjos.

Jednostavno, Kirjos kaže da najbolji moraju da igraju na najvećim turnirima.

– Dok su Novak i Rafa još u igri, potreban nam je taj tip igrača. Ljudi u Australiji vole Australijan open, Ešli Barti je vratila publiku, Tanasi Kokinakis i ja smo osvojili titulu u dublu. Želimo da ovdje vidimo najbolje igrače na svijetu. Ja kao neko ko se takmiči, želim da vidim Novaka ovdje. On je jedan od razloga zbog kojih igram, jer kao dete ste željeli da igrate sa najboljim na svijetu na najvećim stadionima. Nadam se da će biti sa nama, znam da je imao teških devet mjeseci, da nije igrao ovde. Nadam se da će ga Australija dočekati raširenih ruku – zaključio je Kirjos.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button