EVROPSKE LIGEFUDBAL

HRVAT SAVJETUJE VLAHOVIĆA Kada te Juventus kupi

Čuveni hrvatski fudbaler Mario Mandžukić poslao je poruku napadaču Juventusa i srpskom reprezentativcu Dušanu Vlahoviću.

Mario Mandžukić je i sam nosio dres Juventusa i vrlo dobro zna kako izgleda igrati za čuveni torinski klub.

On smatra da je Juventus dobro postupio kada je kupio Dušana Vlahovića.

– Vlahoviću je jako dobro u Juventusu, nisu mu potrebni moji savjeti. Jedino mu mogući reći kako sam se ja suočavao sa velikim utakmicama. Nisam razmišljao o golovima, nego o tome kako da pobijedim. Postoji toliko mnogo načina da se pomogne timu i Juventusov uspjeh je jedina važna stvar na kraju dana. Ako trčiš, suočavaš se sa rivalina, skačeš, pobjeđuješ u duelima, ako pokazuješ odlučnost, ako donosiš dobre odluke sa loptom, ako stvaraš prilike i slijediš trenerom plan igre, doprinijećeš pobjedi. Koja je svrha postići het-trik ukoliko poslije izgubiš utakmicu? Moj savjet za svakog igrača je isti, daj sve za ekipu i pomozi joj da pobijedi – poručio je Mario Mandžukić.

Svi su uvjereni da će Srbin u budućnosti biti najbolji napadač svijeta pored Erlinga Halanda.

– Kada te Juventus kupi, to znači da si dobar igrač. Vlahović je već u Fjorentini i Juventusu pokazao da je odličan napadač. Sada sve zavisi od njega. Ako ima želju i ambiciju da bude među najboljima na svijetu, a vjerujem da ima, niko mu tu više ne može pomoći. Mora da se potrudi i ostvari pun potencijal. Haland i Vlahović nisu jedini talentovani igrači na svijetu, ali siguran sam da svako ko želi da bude najbolji ili među najboljima – naporno radi da bi to uspio.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button