ATPTENIS

NOVAK SPREMAN ZA CICIPASA Posle ovakvog meča spavanje i priprema za sledeći

Novak Đoković je pobijedio Lorenca Muzetija veoma ubjedljivo u četvrtfinalu Mastersa u Parizu. Sada će za finale igrati protiv Stefanosa Cicipasa kojeg je dobio u finalu turnira u Astani prije mesec dana, a iz izjave poslije četvrtfinala je jasno da je Novaku jedino na umu baš taj duel. Meč Đoković – Cicipas je na programu od 16.30 u subotu.

Novak Đoković je poslije meča protiv Muzetija rekao da je veoma zadovoljan kako je odigrao i da mu je duel protiv Italijana najbolji ove nedjelje.

– Prvi set danas je bio bio blizu perfekcije u svakom smislu. Početkom drugog seta se publika angažovala, pokušala da mu da podršku da se vrati u meč i povede uz brejk, ali sam odmah uspeo da vratim brejk u četvrtom gemu. To je bila prekretnica u meču, veoma bitan momenat, jer mu nisam dozvolio da povede sa više gemova i oseti da ima šansu. Nastavio sam da igram u istom ritmu, konstantno vršio pritisak, bivao veoma agresivan sa osnovne linije, sa obe strane. Na servisu je bilo oscilacija, ali kad je bilo potrebno – dao je svoj doprinos pobedi, Igrao sam veoma brzo, veoma čvrsto – i sve je na terenu bilo izvršeno kako je zamišljeno – rekao je Đoković.

Novak je dobio jedno nezgodno pitanje koje je na konferenciji za medije bilo zanimljivo uobličeno. Pitali su ga da poslije ubjedljivog trijumfa povuče paralelu i kaže kolika bi razlika bila da je u pitanju košarkaški duel.

– Pa, dobro, nije košarka u pitanju, teško bih to mogao proceniti. Mislim da je možda i nekorektno dati komentar u tom kontekstu, jer je nivo igre sa moje strane bio najviši mogući – dok je kod njega bilo potpuno suprotno, čega je sigurno i on svestan. Međutim, ja sam doprineo njegovoj slabijoj igri, jer sam konstantno oduzimao vreme i stavljao ga u neprijatan položaj igrom sa osnovne linije.

Duel Đokovića i Muzetija je trajao tek nešto više od jednog sata. U njemu je Novak izgubio samo tri gema, pa je novinare zanimalo kako se slavi takva pobjeda.

– Oporavkom, spavanjem i pripremom za naredni meč.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: mushrooms zinc
Back to top button