NEKATEGORISANO

Pižon: Možemo da napravimo problem Brazilu

Legenda srpskog fudbala Vladimir Petrović Pižon je gostovao u Jutarnjem programu RTS-a, gdje je prokomentarisao sastav Dragana Stojkovića Piksija.

Petrović je bio učesnik na dva Mundijala 1974. i 1982. godine, a za sastav Srbije u Kataru ističe da je podjednak kvalitet među starterima i rezervama.

Piksi je spiskom objavljenim u petak usrećio većinu navijača jer iznenađenja i drame nije bilo.

– Napravio je dobru atmosferu što se vidi i na utakmicama. Igrači su davali maksimum. Neke utakmice smo odigrali slabije, takve ne bi trebalo da se ponove. Imamo 26 podjednakih igrača. Piksi može da unosi izmene i da se ne izmeni stil igre. Možemo da napravimo rezultat, ali neće biti lako. Protivnici su stvarno teški – prokomentarisao je Pižon.

Srbija otvara Mundijal protiv Brazila. Pižon se prisetio duela sa njima 1974, kada su bili branioci titule, završenim 0:0. Tvrdi da ovi “orlovi” mogu da ponove dobar rezultat.

– Možemo i mi da napravimo tako nešto. Imamo golgetere, izvanrednu sredinu terena i dobru odbranu. Možemo da napravimo problem Brazilu, ali ne treba da se misli da ćemo ih pobediti, da se ne bi opustili – kaže Petrović.

Sa selektorom Stojkovićem deli zvanje “Zvezdine zvezde” i potpuno je saglasan po pitanju izbora igrača za Katar.

– Piksi je imao laku odluku. Ti igrači koji su do sada igrali, oni i zaslužuju. Oni su se i plasirali, dobro je uradio – rekao je Pižon za kraj gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button